Καιρό τώρα κυκλοφορούν διάφορες εικόνες και φήμες στα media και τα στέκια, ότι στους δρόμους της Αθήνας περιπολεί ένα octavia 20vt με αρκετές βελτιώσεις και πάνω από 500 άλογα…

Τις φήμες ήρθε να επιβεβαιώσει το άρθρο του policenet.gr όπου παρουσιάζεται το “θηρίο” και ο υπεύθυνος ένστολος για την βελτίωση του!
Όπως μας εξηγεί το άρθρο πρόκειται για ένα αυτοκίνητο της τροχαίας το οποίο ήταν παροπλισμένο λόγω βλάβης στο κινητήρα και ο petrolhead αστυνομικός το ανέλαβε και με προσωπικά του έξοδα το βελτίωσε σε όλους τους τομείς κάνοντας το ένα αυτοκίνητο χρήσιμο στην υπηρεσία!
Μάλιστα όπως ο ίδιος αναφέρει το αυτοκίνητο έχει χρησιμεύσει ιδιαίτερα σε καταδιώξεις με επικίνδυνους εγκληματίες που χρησιμοποιούν γρήγορα αυτοκίνητα και μηχανές, καθώς και σε άλλες σοβαρές περιπτώσεις!


Όλα καλά μέχρι εδώ…
Έλα όμως που πολλοί είναι αυτοί που αντέδρασαν… Τα media γέμισαν από πόστ με ερωτήσεις όπως:
“Πως γίνεται εμένα να με γράφεις για εξάτμιση και εσύ να κυκλοφορείς με 500hp περιπολικό?”
“Eγω αν το φτιάξω 500hp θα με γράφετε κάθε μέρα, εσείς όμως μια χαρά το κάνετε υποκριτές…”
“Έρχεστε στα στέκια και μας παίρνετε το δίπλωμα για φιμέ και εξάτμιση και εσείς κυκλοφορείτε με κωλοφτιαγμένα?”

Διαβάζοντας αυτά τα post και τα σχόλια που τα συντροφεύουν καταλαβαίνεις που βαδίζει αυτή η κοινότητα… Απογοήτευση…

Άσε με να σου εξηγήσω λοιπόν πως λειτουργεί φίλε petrolhead…Για να καταλάβεις θα σου απαριθμήσω 5 λόγους που είσαι λάθος…

1)Τα περιπολικά σαπίζουν και ο μισός στόλος περιπολικών είναι αυτοκίνητα που δεν συντηρούνται από το κράτος… Ένα τέτοιο σάπιο όχημα θες να έρθει όταν θα το χρειαστείς σαν πολίτης?

2)Βελτιωμένο αυτοκίνητο ΔΕΝ σημαίνει παράνομο. Ένα αυτοκίνητο 500hp μπορεί να είναι νόμιμο στα πάντα και το συγκεκριμένο φαίνεται να είναι όχι απλά νόμιμο αλλά και πολύ προσεκτικά βελτιωμένο… Το δικό σου είναι?

3)Το βελτίωσε με δικά του έξοδα! Σε μια εποχή που οι εγκληματίες εξοπλίζονται με γρήγορα αυτοκίνητα και το κράτος εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει με τα δικά σου λεφτά πιο γρήγορα αυτοκίνητα για την αστυνομία, ένας αστυνομικός το κάνει μόνος του ΠΡΙΝ από το κράτος…

4)Αν το δικό σου αυτοκίνητο που είναι ¨φτιαγμένο¨ και γρήγορο, κλαπεί, θες να κυνηγήσει τον δράστη ένα σκουριασμένο xcara? Η αυτό?

5)Ακόμα και αν η εξάτμισή του έκανε περισσότερο θόρυβο από την δικιά σου, θα τον έκανε για καλό σκοπό κυνηγώντας κάποιον παράνομο… Η δικιά σου groupN χωρίς καταλύτη ποιον σκοπό εξυπηρετεί ακριβώς?

Με λίγα λόγια φίλε μου, δεν είναι όλοι ίδιοι!!! Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι πιθανόν εκεί έξω να υπάρχουν κομπλεξικοί αστυνομικοί της τροχαίας που θα σε γράψουν χωρίς λόγο(εγώ προσωπικά 16 χρόνια τώρα, δεν συνάντησα κανέναν)… Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς για αυτό να κατηγορείς τους πάντες!

Οπότε σταμάτα το hate… Ένα περιπολικό με gtx3071r δεν είναι το πρόβλημά σου, είναι μέρος της λύσης στο πρόβλημά σου! Αν είχαμε και άλλα τέτοια περιπολικά,ίσως έτσι τουλάχιστον να καταφέρναμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η βελτίωση δεν είναι κάτι κακό η παράνομο…