Αξιότιμε Κ.Αυγενάκη.,

Αρχικά συγχαρητήρια για την ανάθεσή σας στο Υπουργείο και ελπίζουμε η θητεία σας εκεί να φέρει θετικές εξελίξεις στο κομμάτι του του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού αλλά και στις υπόλοιπες αρμοδιότητες σας.

Με ιδιαίτερη χαρά σαν θεατές αλλά και αγωνιζόμενοι βλέπουμε ότι από την αρχή της θητείας σας δείξατε ενδιαφέρον για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το μέλλον του και την αναβάθμισή του!

Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σχετικά με την σύσκεψη που είχατε στο γραφείο σας, με την παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά και των υπολοίπων(εκτός ενός) ΝΟΜΙΜΑ εκλεγμένων προσώπων, αρμόδια να συζητήσουν για το μέλλον του Ράλι Ακρόπολης.

Με βάση τα όσα ανακοινώσατε μέσω του Δελτίου Τύπου όμως, μας δημιουργούνται κάποιες απορίες τις οποίες θα παρακαλούσαμε θερμά να απαντήσετε όχι με κάποια ανάλογη επιστολή αλλά με πράξεις, όπως αρμόζει σε έναν Υφυπουργό Αθλητισμού που ενδιαφέρεται όντως για τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

Κ. Αυγενάκη, πριν συνομιλήσετε και ενημερωθείτε για διάφορα θέματα από τους αρμόδιους, ελέγξατε την ιδιότητά τους? Ελέγξατε αν βρίσκονται νόμιμα σε αυτή την θέση?

Πριν συνομιλήσετε, ενημερωθείτε και συναποφασίσετε με αυτούς τους ανθρώπους σχετικά με το Ράλι Ακρόπολης, αναλύσατε διεξοδικά ποια είναι η εμπλοκή τους και ποιες οι ευθύνες τους μέχρι σήμερα από την θέση της διοίκησης?

Ζητήσατε και ελέγξατε τους οικονομικούς απολογισμούς της ΟΜΑΕ για τα τελευταία χρόνια?

Ελέγξατε απο ποια Σωματεία απαρτίζεται αυτή η ομοσπονδία και κατά πόσο αυτά είναι νόμιμα και συμβαδίζουν με τον αθλητικό νόμο?

Εκτός από το Ράλι Ακρόπολης, έχετε σκοπό να συζητήσετε και για τις υπόλοιπες μορφές αγώνων στην Ελλάδα όπως οι αναβάσεις, τα Kart, τα 4×4, οι αγώνες επιτάχυνσης(dragster) και οι αγώνες πλαγιολίσθησης(drift), στις οποίες συμμετέχουν εκατοντάδες αθλητές και επαγγελματίες του χώρου αλλά και χιλιάδες θεατές?

Έχετε υπόψιν σας ότι αυτοί οι αγώνες είναι ο πυλώνας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα και ότι επί σειρά ετών, οι αρμόδιοι με τους οποίους συνομιλείτε, υποβάθμισαν και καταχράστηκαν αυτούς του αγώνες, επιτρέποντας να επικρατεί ανομία στις διοργανώσεις και καταπατώντας κατά συρροή τον αθλητικό νόμο?

Έχετε υπόψιν πόσα εκατομμύρια ευρώ κινούνται κάθε χρόνο στον Ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό? Χρήματα που πληρώνουν οι αγωνιζόμενοι, οι θεατές και οι χορηγοί και ουδέποτε επιστράφηκαν σε αυτούς, είτε με την μορφή σεμιναρίων για τους αθλητές, είτε με την μορφή επιδοτήσεων για να συμμετέχουν σε αγώνες, είτε με την μορφή της αναβάθμισης ή της δημιουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων.

Κ. Αυγενάκη, θέλουμε να πιστεύουμε ότι βρίσκεστε ακόμη στην αρχή της θητείας σας και δεν έχετε προλάβει να ενημερωθείτε και να ελέγξετε όλα όσα είναι απαραίτητα.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είστε εδώ για να βοηθήσετε το άθλημα και ότι σύντομα θα επιβάλλεται όπως αρμόζει, να υπάρξει διαφάνεια, τιμιότητα και ανάπτυξη στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, στοιχεία που απουσιάζουν εδώ και πολλά χρόνια!

Σε καμία περίπτωση οι Έλληνες αθλητές, οι επαγγελματίες που στηρίζουν τον χώρο αλλά και οι θεατές ΔΕΝ εκπροσωπούνται από την συγκεκριμένη διοίκηση.
Παρακαλούμε να αποκαταστήσετε την νομιμότητα το συντομότερο και αφού έχετε την διάθεση να το κάνετε, να συνομιλήσετε με άξιους εκπροσώπους του χώρου οι οποίοι είναι ΝΟΜΙΜΑ εκλεγμένοι.

Με εκτίμηση,
Ένας επαγγελματίας, αθλητής και θεατής του χώρου.