Στο ebay και σε άλλα ανάλογα site-eshop μπορείς να βρεις ότι φανταστεί κανείς από ανταλλακτικά αυτοκινήτων… Στις περισσότερες των περιπτώσεων όπως όλοι ξέρουμε μάλιστα, θα δεις ανταλλακτικά χαμηλής ποιότητας που σπάνια “δίνουν” αυτό που υπόσχονται!

Με μία σύντομη αναζήτηση θα βρεις κάθε λογής καγκούρικο εξάρτημα όπως ψεύτικες σκάστρες, ψεύτικες εξατμίσεις, μέχρι και ηλεκτρικά turbo των 12 volt που υπόσχονται 25% αύξηση ισχύος και ροπής!

Κατά καιρούς έχουμε δει πολλούς YouTubers να δοκιμάζουν τέτοια εξαρτήματα και στο 99,9% των περιπτώσεων τα βίντεο κατέληξαν κωμικά καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε ένα ηλεκτρικό turbo με 25ευρώ απο το ebay να ξεπεράσει τους νόμους της φυσικής και να σου δώσει μαγικά τα άλογα που με μια νορμάλ βελτίωση θα σου στοίχιζαν τουλάχιστον 2000 ευρώ!

Σε αυτή την περίπτωση όμως ο γνωστός Cleetus McFarland έπεσε στο 0,1% των προϊόντων που όντως δουλεύουν! Αφού είχε κάνει αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν με φθηνά ηλεκτρικά turbo, αυτή την φορά δοκίμασε ένα ηλεκτρικό turbo το οποίο κοστίζει 2500 δολάρια σε ένα τετρακύλινδρο chevrolet 2200 κυβικά με 123hp εργοστασιακή απόδοση! Το ηλεκτρικό τούρμπο των 48volt κατάφερε να σηκώσει 0,4bar πίεσης με αποτέλεσμα η απόδοση να φτάσει στα 157hp, δηλαδή αύξηση κατά 27%!!!
Μάλιστα δοκίμασαν το αυτοκίνητο σε πίστα dragster, όπου με το ηλεκτρικό τούρμπο ήταν 1,5 δευτερόλεπτο πιο γρήγορο!!!

Έφτανε αυτό? Φυσικά όχι, έπρεπε να γίνει η υπερβολή, έτσι ο Cleetus πήρε άλλο ένα ίδιο τούρμπο και σε αυτό το βίντεο δοκιμάζει στο ίδιο αυτοκίνητο TWIN ηλεκτρικό turbo…
Το αποτέλεσμα? Δείτε το παρακάτω…