Όπως είχε ανακοινωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου, στις 29-30 Σεπτ. είχε προγραμματιστεί να γίνει το Drag Battle Auto And Roll Event στην Κωπαίδα Θήβας, στην πίστα Drag Park.

Όπως είχαμε εν μέρη ανακοινώσει κάναμε μάλιστα και αξιόλογες προσπάθειες σαν Car Freaks Gr, ώστε να συμμετέχουμε σε αυτό το drag day σαν αγωνιζόμενοι με το γνωστό μας πλέον ibiza Fr!
Δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε ποτέ καθώς όπως ενημερωθήκαμε και αναμεταδώσαμε την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 (δες εδώ), ο αγώνας αυτός ακυρώθηκε με την ανακοίνωση της διοργάνωσης να λέει ότι αγώνας ακυρώνεται λόγω καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν το διήμερο και ότι δεν γίνεται να αναβληθεί για μία εβδομάδα όπως γίνεται συνήθως, διότι το επόμενο ΣΚ(6-7 Οκτ.) είναι προγραμματισμένος ο πρωταθληματικός αγώνας ο οποίος λαμβάνει χώρα στο Αγρίνιο!

Όλα καλά μέχρι εδώ και λογικά θα έλεγε κανείς με μια πρόχειρη ματιά…
Έτσι δεν είναι?

Όχι ακριβώς…
Μια μικρή έρευνα στα γεγονότα μας δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά στην ανακοίνωση της διοργάνωσης καθώς ο πρωταθληματικός αγώνας του Αγρινίου ήταν προγραμματισμένος για τις 13-14 Οκτωμβρίου και όχι για τις 6-7 όπως αναφέρεται!

Πώς λοιπόν και πότε ο αγώνας του Αγρινίου μεταφέρθηκε μια εβδομάδα πίσω?
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΜΑΕ (βλεπε εδώ) την Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 στις 3:18μμ αποφασίστηκε μετά από αίτηση της διοργάνωσης η πιθανή μεταφορά του αγώνα μία εβδομάδα πίσω, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στην κανονική ημερομηνία, με σκοπό την διαβεβαίωση ότι ο καιρός στο Αγρίνιο ένα από τα δύο ΣΚ θα είναι καλός!

Την Τρίτη 2 Οκτωμβρίου στις 11:26πμ η διοργανώτρια εταιρία του πρωταθληματικού αγώνα στο Αγρίνιο τελικά ανακοινώνει εκ νέου οτι η αλλαγή αυτή δεν θα γίνει και ο αγώνας επιστρέφει στην κανονική του ημερομηνία δηλαδή στις 13-14 Οκτωμβρίου, πράγμα το οποίο όμως δεν ανακοινώνει η ΟΜΑΕ όπως έπραξε με την “ενδεχόμενη” αναβολή εξ αρχής!

Κάποιος καχύποπτος λοιπόν θα μπορούσε να πεί ότι ουσιαστικά η διοργάνωση του Αγρινίου “καπάρωσε” την ημερομηνία(6-7Οκτ.) για μία εβδομάδα, ώστε να μην μπορέσει η Θήβα να πάρει αναβολή και όταν πλέον η Θήβα ακυρώθηκε, ο πρωταθληματικός αγώνας του Αγρινίου επέστρεψε στην κανονική του ημερομηνία!

Εμείς όμως δεν είμαστε καχύποπτοι φυσικά και θεωρήσαμε ότι ήταν απλά ένα τυχαίο γεγονός ή μάλλον ατυχές!

Απ την άλλη βέβαια αν δεχτούμε ότι είναι ένα ατυχές γεγονός, πρέπει να δεχτούμε ότι ένας έμπειρος διοργανωτής οικειοθελώς ζήτησε να μεταφερθεί ο αγώνας του μία εβδομάδα μετά από τον αγώνα της Θήβας και να ρισκάρει να μην έχει συμμετοχές καθώς ο αγώνας της Θήβας θα προηγούνταν κατά μία εβδομάδα και είναι απόλυτα λογικό οι συμμετοχές να πήγαιναν εκεί με μικρότερο κόστος και να μην έτρεχαν μία εβδομάδα μετά ΞΑΝΑ στο Αγρίνιο…
Πράγμα το οποίο ισχύει και στην περίπτωση που η Θήβα δεν ακυρώνονταν και κατάφερνε να πάρει την αναβολή που αιτήθηκε, καθώς θα έρχονταν μία εβδομάδα πριν το Αγρίνιο και θα απειλούσε κατά κάποιο τρόπο τις συμμετοχές του Αγρινίου!

Η μόνη περίπτωση λοιπόν να γίνει ο αγώνας του Αγρινίου χωρίς καμία απειλή θα ήταν αν ακυρώνονταν η Θήβα, όπως και ατυχέστατα έγινε με αποτέλεσμα ο αγώνας του Αγρινίου να γεμίσει με συμμετοχές και ο αγώνας της Θήβας να μην γίνει ποτέ…

Για κάποιους γνώστες βέβαια όλο αυτό μοιάζει περισσότερο με ένα καλοπαιγμένο παιχνίδι marketing από πλευράς διοργάνωσης Αγρινίου παρά για ένα τυχαίο ή ατυχές γεγονός…

Και αν ζητάς την άποψή μου? Όταν τακτικές marketing oι οποίες ξεπερνάνε το όριο του υγιή ανταγωνισμού, εισβάλουν σε ένα άθλημα τότε οι μόνοι χαμένοι είναι οι αθλητές και  αγωνιζόμενοι!

Υπογραφή άρθρου
Γιώργος Μιχάλης
για Car Freaks Gr