Τις τελευταίες ημέρες έχουν αναρτηθεί και μεταδίδονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διάφορα άρθρα από πολλά γνωστά sites που ασχολούνται με το αυτοκίνητο(εδώ γελάμε), τα οποία υποστηρίζουν ότι κυβέρνηση και Υπουργείο Μεταφορών έχουν ξεκινήσει ένα πόλεμο κατά των βελτιωμένων αυτοκινήτων και των συνεργείων που κάνουν βελτιώσεις και αυξήσεις ιπποδύναμης!

Έντρομοι διαβάσαμε ότι στόχος του Υπουργείου είναι κάθε λογής βελτιωμένο αυτοκίνητο και είναι μάλιστα αποφασισμένοι να επιβάλλουν μέχρι και πρόστιμα στα συνεργεία που αυξάνουν την ιπποδύναμη και τις επιδόσεις!!!

Πρόκειται όμως για έγκυρες πηγές ή απλά για αυθαίρετα συμπεράσματα τα οποία βγάζουν αρθρογράφοι με γνώσεις για την βελτίωση αυτοκινήτων, παρόμοιες με αυτές ενός πρωτοετούς σε Τεχνικό Λύκειο?
Όσο και να ψάξαμε δεν καταφέραμε να βρούμε καμία επίσημη ανακοίνωση πάνω στο θέμα των βελτιώσεων!!!

Προφανώς τα “έγκυρα” αυτά site και οι “γνώστες” αρθρογράφοι τους μιλάνε για τις προσπάθειες του Υπουργείου να εφαρμόσει τους ήδη υπάρχοντες νόμους και να κάνει πιο αυστηρούς ελέγχους για αυτοκίνητα με αλλαγμένους κινητήρες που δεν έχουν δηλωθεί, καταλύτες και φίλτρα dpf που παράνομα αφαιρούνται, εξατμίσεις που υπερβαίνουν τα όρια θορύβου κτλ…

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι κανείς δεν κυνηγάει την βελτίωση ούτε την αύξηση της ιπποδύναμης(η οποία δεν φορολογείται και είναι νόμιμη στην Ελλάδα).

Τα άρθρα αυτά βασίζονται στην λογική ότι βελτίωση ίσον παρανομία, μια απαρχαιωμένη και λάθος λογική που χρόνια τώρα στιγματίζει τον χώρο του αυτοκινήτου. Στόχος τους είναι να παραπληροφορήσουν και να δεχτούν κλίκ, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία και τον φόβο που θα προκαλέσουν στους οδηγούς και φίλους της βελτίωσης.

Τα όσα υποστηρίζουν είναι μισές αλήθειες καθώς συνδέουν την βελτίωση με το κυνήγι όσων οδηγούν παράνομα αυτοκίνητα που κανείς δεν χαρακτήρισε βελτιωμένα, παρά μόνο οι ίδιοι!
Η πολιτεία κυνηγάει τους παράνομους και καλά κάνει!!!

Δεν κυνήγησε ποτέ και δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει, τους ιδιοκτήτες και βελτιωτές αυτοκινήτων τα οποία είναι καθόλα νόμιμα!

Μην παραπλανήστε από clickbait και μην κοινοποιείται άρθρα που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για μερικά κλίκ!!!