Δυσάρεστα νέα στην παγκόσμια κοινότητα του dragster, καθώς το πιο γρήγορο fwd στον κόσμο, είναι πλέον παρελθόν…

Το γνωστό Honda Civic της Speedfactory που μέχρι πριν λίγες ώρες ήταν το πιο γρήγορο FWD στον κόσμο με χρόνο 7,477sec και ταχύτητα εξόδου 346.7km/h, καταστράφηκε ολοσχερώς, μετά από ατύχημα που είχε σε ημέρα δοκιμών!

Όπως ανακοίνωσε η Speedfactory το αυτοκίνητο το τελευταίο διάστημα είχε δεχτεί κάποιες τελευταίες μετατροπές-βελτιώσεις με σκοπό να κατεβάσει ακόμα περισσότερο τον προσωπικό του χρόνο-παγκόσμιο ρεκόρ, πριν αποσυρθεί για πάντα από την ενεργό δράση! Ουσιαστικά θα ήταν το τελευταίο πέρασμα-προσπάθεια και μετά από αυτό πιθανότατα θα έμενε σαν εκθεσιακό κομμάτι, καθώς τα περιθώρια εξέλιξης έχουν προ πολλού ξεπεράσει κάθε προσδοκία!

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο ο James Kempf, οδηγός του civic, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στο σημείο του τερματισμού με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον τοίχο με ταχύτητα πάνω από 300km/h!


Παρ΄όλο που το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς όπως θα δείτε και στις εικόνες, ο κλωβός του οδηγού έμεινε άθικτος και ο James Kempf είχε ελάχιστο τραύματα!

Τέλος εποχής λοιπόν για το συγκεκριμένο project από την speedfactory αλλά όπως υποσχέθηκαν στην ανακοίνωσή τους, σύντομα θα επιστρέψουν με νέο σασί για να κατακτήσουμε ακόμα περισσότερα παγκόσμια ρεκόρ!!!