Το κυνήγι των απόλυτων επιδόσεων και η σωστή κατανομή βάρους είναι βασικά στοιχεία των supercar που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Με αυτή την βάση είναι δεδομένο ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές, σχεδιάζουν τα υπεραυτοκίνητα τους, σχεδόν πάντα με 2 θέσεις και τον κινητήρα να βρίσκεται από πίσω τους!

Όχι όμως και η Koenigsegg, η οποία γνωστή για τις πρωτοποριακές της ιδέες, κατασκεύασε την Gemera, ένα supercar το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα, ακόμα και αν έχουν ύψος πάνω από 2 μέτρα, όπως θα δείτε στο επίσημο βίντεο παρουσίασης!

Όπως θα ακούσετε από τον ίδιο τον Christian von Koenigsegg, ιδρυτή της ομώνυμης εταιρίας, η ιδέα ήρθε από τα παιδικά του χρόνια όταν ένας φίλος του πατέρα του αγόρασε ένα από τα πρώτα τετραθέσια sportcar που βγήκαν στην παραγωγή, την Lotus Excel SE. Πριν 15 χρόνια λοιπόν ξεκίνησε να σχεδιάζει το παιδικό του όνειρο, το οποίο κατέληξε να γίνει η Gemera…

Ξέρω, ξέρω τι θα σκεφτείς…
Σίγουρα έχουν γίνει περικοπές στις επιδόσεις, έτσι δεν είναι?
Για άκου… 0-100km/h σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα,
0-200km/h σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα, τελική πάνω απο 400km/h,
Πως γίνεται αυτό?
Με 3 συνολικά κινητήρες… 2 ηλεκτρικούς, ένας σε κάθε πίσω τροχό και έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης τον οποίο η Koenigsegg αποκαλεί “μικροσκοπικό γίγαντα”, καθώς μιλάμε για έναν τρικύλινδρο δίλιτρο κινητήρα με 2 turbo και σύστημα freevalve!
Η συνολική απόδοση φτάνει τα 1700hp και 2000NM ροπής και η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, καθώς επίσης μπορεί να κινηθεί και καθαρά με ηλεκτρική ενέργεια!

Θες να μάθεις περισσότερα? Δες το βίντεο.