Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε σίγουρα αναρωτηθεί έστω και μία φορά στη ζωή μας, για ποιο λόγο οδηγάμε από τα δεξιά ενώ άλλες χώρες όπως η Κύπρος και η Αγγλία έχουν το ανάποδο σύστημα?
Μήπως εμείς οδηγάμε ανάποδα και αυτοί κανονικά?
Ποιο είναι το “σωστό” τελικά?

Την μεγάλη αυτή απορία έρχεται να λύσει ο γνωστός Mikeius με ένα βίντεο που εξηγεί πως φτάσαμε να οδηγάμε από τα δεξιά…
Είναι απλό:
Άκου, οι Ρωμαίοι οδηγούσαν αριστερά, γιατί αν είσαι δεξιόχειρας είναι πιο εύκολο να τσιγκελώσεις κάποιον απο αριστερά, μετά ο Ροβεσπιέρος είπε στους Γάλλους να οδηγάνε δεξιά και οι Γάλλοι είπαν όχι δεν θέλουμε, μετά όμως ο Ροβεσπιέρος έκοψε καμιά 40αριά χιλιάδες κεφάλια και οι Γάλλοι είπαν, Οκ θέλουμε. Μετα ο Ναπολέων είπε σε όλη την Ευρώπη να οδηγάει δεξιά εκτός από τους Άγγλους που τον φτύσανε στην μούρη και συνέχισαν να οδηγάνε αριστερά. Μετά οι Άγγλοι είπαν στον μισό πλανήτη να οδηγάει αριστερά αλλά οι Αμερικάνοι είπαν όχι εμείς θα οδηγάμε δεξιά,
επειδή θέλουμε να σας πάμε κόντρα και επειδή μας βοηθάει να μαστιγώνουμε το δελφίνι και τέλος οι Σουηδοί οδηγούσαν αριστερά αλλά επειδή κυκλοφορούσαν πολλά αριστεροτίμονα αμάξια και τρακάραν συνέχεια μετωπικές, αλλάξαν την φορά από αριστερά σε δεξιά μέσα σε μία νύχτα.
Τι? Δεν κατάλαβες?
Δες το βίντεο…