Το νέο Ford Gt έκανε την εμφάνισή του το 2017 με την Ford να αφήνει τους πάντες άφωνους με τον σχεδιασμό αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του… Κινητήρας V6 3,5lt με 647 ίππους, αεροδυναμική σχεδίαση από άλλο πλανήτη και βάρος ίδιο με ένα μικρομεσαίο hatchback, είναι μερικά απ τα υλικά της εκρηκτικής συνταγής που λέγεται Ford Gt…

Τα άσχημα νέα? Εκτός του ότι στοιχίζει 500.000 δολάρια,η παραγωγή του είναι περιορισμένη σε 500 μοντέλα αν και οι αιτήσεις από φιλόδοξους αγοραστές που έφτασαν στην Ford ξεπέρασαν τις 6.000… Για αυτό τον λόγο η Ford αποφάσισε να διαλέξει σε ποιους θα πουλήσει το GT με διάφορα κριτήρια και τους ανάγκασε να συμφωνήσουν ότι δεν θα πουλήσουν το καινούργιο τους supercar για τουλάχιστον 24 μήνες. Με αυτόν τον τρόπο η Ford θέλησε να εξασφαλίσει ότι τα 500 GT δεν θα πάνε σε χέρια ανθρώπων οι οποίοι θα εκμεταλλευτούν την περιορισμένη παραγωγή και θα τα πουλήσουν αμέσως σε τιμή διπλάσια η τριπλάσια της αρχικής.

Ένας από τους τυχερούς ιδιοκτήτες που κατάφεραν να εξασφαλίσουν απ τους πρώτους το νέο Ford GΤ είναι ο γνωστός παλαιστής John Cena, o οποίος όπως φαίνεται βαρέθηκε πολύ γρήγορα το μπλε GT, που πρίν λίγους μήνες απέκτησε και βάλθηκε να το πουλήσει!

Τι γίνεται όμως με την ρήτρα που έχει υπογράψει με την Ford και πως θα το πουλήσει χωρίς να τον “τρέξουν” στα δικαστήρια?

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο John Cena η Ford ναι μεν τον ενημέρωσε και η ρήτρα υπήρχε στην αρχική παραγγελία που έκανε, αλλά στην τελική συμφωνία και τα χαρτιά που υπέγραψε στην αντιπροσωπεία δεν αναγράφεται πουθενά κάποια απαγόρευση!

Έτσι αφού πρώτα ανέβασε δημόσια τα χαρτιά από την αγορά του Ford GT που μπορείτε να δείτε εδώ, αμέσως μετά έβαλε την ομάδα των δικηγόρων του να κινηθεί νομικά προς την Ford ζητώντας ουσιαστικά να μην μπουν εμπόδιο στην πώληση του supercar του…

Άραγε πως θα εξελιχθεί αυτή η διαμάχη? Και αν τελικά ο John Cena κερδίσει το δικαίωμά να πουλήσει το GT, ποια θα είναι η τιμή του με δεδομένο ότι πλέον είναι το μόνο GT προς πώληση στον κόσμο? Και πόσοι άλλοι ιδιοκτήτες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του???