Υπερβολικά πολλά είναι τα περιστατικά κλεμμένων οχημάτων τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά στην περιοχή των Δυτικών προαστίων της Αττικής!

Φυσικά αυτό το φαινόμενο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθώς έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να βλέπουμε καθημερινά δημοσιεύσεις από ιδιοκτήτες που αναζητούν βοήθεια για να βρούνε τα αγαπημένα τους οχήματα, για τα οποία δούλεψαν χρόνια ώστε να τα αποκτήσουν και “κάποιος” τους τα έκλεψε σε 3 λεπτά χωρίς να ακούσουν ή να καταλάβουν απολύτως τίποτα!

Από την μία λοιπόν η ελλιπής αστυνόμευση που επικρατεί γενικώς σε κάποιες περιοχές-πόλεις και από την άλλη τα “κλεφτρόνια”, τα οποία έχουν αναβαθμιστεί τεχνολογικά και είναι ικανά να απενεργοποιήσουν συναγερμούς και immobilizer μέσα σε 2 λεπτά, έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση την οποία οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καλούνται να αντιμετωπίσουν άμεσα ώστε να προστατέψουν την περιουσία τους.

Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να μην δούμε το όχημά μας αποσυναρμολογημένο και καμένο σε κάποιον παράδρομο της Αττικής!


Αρχικά ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσεις το όχημα σου είναι να το αποθηκεύεις σε κλειστό χώρο, είτε αυτός είναι κάποιος ιδιόκτητος χώρος είτε ακόμη και η πυλωτή της πολυκατοικίας σου, σίγουρα το όχημα σου είναι πιο ασφαλές σε ένας ελεγχόμενο, φωτισμένο χώρο ή σε κάποιο κλειστό γκαράζ…

Αν δεν έχεις αυτή την δυνατότητα και είσαι αναγκασμένος να παρκάρεις το αυτοκίνητο σου σε δημόσιο χώρο τότε δυστυχώς είσαι εκτεθειμένος ακόμη και αν παρκάρεις ακριβώς μπροστά από την πόρτα του σπιτιού σου και καλό θα ήταν να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές:

 • Πάρκαρε σε καλά φωτισμένο μέρος με συνεχόμενη κίνηση.
  Αν μένεις σε κάποιο στενό που δεν έχει καλό φωτισμό και δεν έχει κίνηση τις βραδινές ώρες, τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείς πριν παρκάρεις μπροστά από το σπίτι σου… Καλό θα ήταν να παρκάρεις σε κάποιο φωτεινό, κεντρικότερο δρόμο και να περπατήσεις λίγο μέχρι το σπίτι!
 • Βρες το κοντινότερο parking επί πληρωμή.
  Σε πολλές γειτονιές ειδικά στο κέντρο της Αττικής υπάρχουν δεκάδες ιδιωτικά parking με μηνιαίο κόστος από 50 έως 100 ευρώ! Σε λιγότερο πυκνοκατοικημένες περιοχές μπορείς να βρεις χώρους όπως parking σε πυλωτή ή αποθήκες οι οποίες έχουν πολύ χαμηλό ενοίκιο!
 • Βάλε Gps Tracker.
  Ένα σύστημα εντοπισμού οχήματος gps ξεκινάει από 15 ευρώ και θα σας δώσει την δυνατότητα μέσω κινητού ή υπολογιστή να βλέπεται ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το όχημά σας. Πιο ακριβές συσκευές έχουν την δυνατότητα να απενεργοποιούν το όχημα ή ακόμη και να σας ειδοποιούν για οποιαδήποτε κίνηση του! Έτσι ακόμη και αν οι επίδοξοι κλέφτες καταφέρουν να το μετακινήσουν, θα ειδοποιηθείτε άμεσα θα αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητες να βρείτε γρήγορα το όχημα!
 • Χρησιμοποιήστε Kill Switch.
  O πιο ανέξοδος τρόπος και αρκετά έξυπνος θα λέγαμε είναι μια πατέντα που γίνεται χρόνια και ενώ είναι πολύ απλή, μπορεί να σας γλυτώσει απ το να χάσετε το αυτοκίνητο σας… Βρείτε την παροχή ρεύματος της αντλίας καυσίμου και βάλτε έναν διακόπτη που μόνο εσείς θα γνωρίζετε που βρίσκεται… Επίσης καλύψτε την παροχή ρεύματος της αντλίας ώστε να μην μπορεί να δεχτεί εξωτερικό ρεύμα! Διακόπτη επίσης μπορείτε να βάλετε σε διάφορους αισθητήρες που θα έχουν σαν αποτέλεσμα να μην παίρνει μπροστά το όχημα! Έτσι ακόμα και να καταφέρει κάποιος να απενεργοποιήσει όλα τα συστήματα ΔΕΝ θα πάρει μπροστά το αυτοκίνητο εάν πρώτα δεν βρει που είναι ο “καβαντζωμένος” διακόπτης!
  Να θυμάστε ότι ο χειρότερος εχθρός ενός κλέφτη είναι ο χρόνος… Με ένα διακόπτη kill switch αυξάνεται πολύ τον χρόνο που χρειάζεται ο κλέφτης ώστε να μετακινήσει το όχημα και τον βάζετε στην διαδικασία να ψάξει κάτι που δεν ξέρει που είναι,σε αντίθεση με τα συστήματα συναγερμού και immo τα οποία ναι μεν είναι καλά αλλά απενεργοποιούνται πανεύκολα πλέον!Φανταστείτε έναν κλέφτη που μπαίνει σε ένα όχημα, καταφέρνει να απενεργοποιήσει το immo και τον συναγερμό και όταν είναι έτοιμος να βάλει μπροστά και να φύγει έρχεται αντιμέτωπος με ένα αυτοκίνητο που δεν παίρνει μπροστά…#KeepYourCarSafe #CarFreaksGr