Έρχεται πάλι αυτή η στιγμή που σκέφτεσαι αν θες να γράψεις η όχι για την επικαιρότητα…. Και αυτό γιατί αυτό το site δεν δημιουργήθηκε για να μαζέψει κλικ, αλλά για να εκφέρει την άποψη της ομάδας οπότε χρειάζεται… Πες το κάτι σαν βιογραφία…

Η επικαιρότητα βλέπεις είναι αδιάφορη τις περισσότερες φορές για εμάς! Ανά καιρούς όμως συμβαίνουν κάποια γεγονότα, είτε καλά είτε άσχημα, που σε κάνουν να θες να μιλήσεις για αυτά. Όχι απαραίτητα γιατί έχεις κάτι “σημαντικό” να πεις. Απλά είναι τόσες οι φωνές εκεί έξω που παπαγαλίζουν τις ίδιες βλακείες ξανά και ξανά, που σε όλο αυτό το χάος παραπληροφόρησης, κάπου θες να αφήσεις το λιθαράκι της λογικής. Γιατί το λογικό μέσα σε αυτό το χάος από “σημαντικό”, δυστυχώς δείχνει τελικά να είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να ειπωθεί.

Ο λόγος που γράφω σήμερα είναι άλλος ένας τραγικός θάνατος στους δρόμους. Υπάρχουν δεκάδες καθημερινά, αλλά δεν μιλάνε συχνά για αυτούς… Αν είσαι ο Νίκος απ’ την Πετρούπολη και σκοτωθείς με ένα vti στην παραλιακή θα το μάθουν λίγοι. Αν είσαι συγγενής πολιτικού, φυσάς το χρήμα και σκοτωθείς με Ferrari, θα το μάθει όλος ο πληθυσμός της χώρας και βάλε.
Λογικό θα μου πεις… Και συμφωνώ.
Αυτό είναι η δημοσιογραφία εξάλλου. Μια είδηση που πουλάει θα μεταφερθεί πιο γρήγορα και σε περισσότερο κόσμο, που το βλέπεις το κακό?

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν η είδηση έχει μεταφερθεί αλλά τα site και οι δημοσιογράφοι δεν σταματάνε εκεί. Κανιβαλίζουν ασταμάτητα μια τραγωδία με τίτλους clickbait και δεκάδες άρθρα με το ίδιο περιεχόμενο, που δεν προσφέρει καμία πληροφορία. Αν προσθέσουμε και λίγο παραπληροφόρηση και εικασία στην συνταγή, τότε τα κλικ είναι εξασφαλισμένα! Kαι ο κόσμος αυτό θέλει άλλωστε, για να το στηρίζει με τα κλικ του…

Τα πράγματα όμως είναι πολύ πιο απλά, είτε είσαι ο Νίκος με το vti, είτε ο Πάνος με την Porsche, είτε ο Τζώρτζης με την Ferrari, δεν έχει και μεγάλη διαφορά. Ο κάθε ένας συνάνθρωπος που χάνει την ζωή του στους δρόμους για οποιονδήποτε λόγο αφήνει πίσω την δική του τραγωδία. Και αν αυτή η τραγωδία είναι λογικό να πάρει έκταση, τουλάχιστον εκμεταλλευτείτε αυτή την δημοσιότητα για να περάσετε ένα σωστό μήνυμα.

Μην κανιβαλίζετε άλλο την τραγωδία των ανθρώπων γύρω σας!