Είναι πολλές οι φορές που έχουμε μιλήσει μέσα από αυτό το site, για την κατάσταση γενικότερα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τα γεγονότα στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.
Το συγκεκριμένο άρθρο όμως δεν γράφεται με σκοπό, ούτε να ενημερώσει, ούτε να αναδείξει τα προβλήματα του χώρου… Αυτό άλλωστε έχει γίνει προ πολλού και τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει, ούτε στο ελάχιστο προς το καλύτερο!
Γίνεται καθαρά για να εξωτερικεύσουμε την αγανάκτησή μας και να εκφράσουμε την πίκρα μας προς τον κόσμο που μας διαβάζει!

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην Ελλάδα, εν έτη 2020, βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσε να βρίσκεται και αυτό το βλέπουμε όλοι μας, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ την αρχή.

Στις 19/11/19 η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κήρυξε έκπτωτη την διοίκηση της Ομοσπονδία, μετά από σειρά καταγγελιών και παραπτωμάτων. Μια μικρή αναδρομή στα άρθρα μας από εκείνο το διάστημα θα δώσει στον κάθε ενδιαφερόμενο μια πλήρη εικόνα για τους λόγους που έγινε αυτό…
Εν ολίγοις η διοίκηση ξηλώθηκε γιατί επί σειρά ετών διέλυσε τον μηχανοκίνητο με κάθε τρόπο και εκμεταλλεύτηκε χιλιάδες αγωνιζόμενους και θεατές με σκοπό να βγάλει παράνομο χρήμα στην τσέπη της…
Σωματεία ανύπαρκτα χωρίς αθλητές και χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις ψήφιζαν και διοργάνωναν αγώνες. Οικογένειες οι οποίες είχαν(και έχουν) 2-3 Σωματεία ταυτόχρονα, ενώ είναι και διοργανωτές και αλυτάρχες, ακόμα και επόπτες. Αγώνες με πλαστά έγγραφα και χωρίς μέτρα ασφαλείας. Ασφαλιστικά συμβόλαια που είχαν λήξει και οδηγοί να τρέχουν ανασφάλιστοι. Συμμετοχές να πληρώνονται σε προσωπικούς λογαριασμούς και στελέχη της ομοσπονδίας να κάνουν πάρτι σε χλιδάτους προορισμούς, να αγοράζουν αυτοκίνητα και να πληρώνουν τα έξοδα του νοικοκυριού τους, ακόμα και τα προσωπικά τηλέφωνα των αγαπημένων τους, με τα λεφτά των αθλητών… Και πολλά άλλα που έχουν αναφερθεί στο παρελθόν και έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες.
Με λίγα λόγια? ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΚΑ…
Μια παράγκα που χτίστηκε από λίγους με σκοπό να κάνουν(όπως και έγινε) τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα, το ΜΑΓΑΖΑΚΙ τους…

Οι αθλητές σε όλο αυτό το σκηνικό??? Θεατές και συμμέτοχοι!
Κανείς δεν παραπονέθηκε, κανείς δεν προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση. Δέχτηκαν την κατάσταση και στήριξαν την πελατειακή σχέση τους με την ΟΜΑΕ. Έγιναν από αθλητές, πελάτες. Δέχτηκαν το άθλημα τους να γίνει μαγαζί και μάλιστα πολλοί από αυτούς, στήριξαν την παρανομία για δικό τους όφελος. Άλλοι απλά έκαναν την “πάπια” και ανέχτηκαν την κατάσταση γιατί “Ελλάδα είμαστε ρε φίλε, όλα παράνομα είναι και εμείς πρέπει κάπως να κάνουμε την δουλίτσα μας”…

Όλα αυτά μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2020 όπου έγιναν οι εκλογές για την νέα διοίκηση της ΟΜΑΕ…
Νέα πρόσωπα εμφανίστηκαν στο προσκήνιο αλλά και παλιά τα οποία όπως μας έλεγαν είναι καθαρά και ενδιαφέρονται για το καλό του αθλήματος.
Πολλοί λοιπόν, με εμάς μέσα σε αυτούς, πιστέψαμε ότι η κατάσταση πλέον θα αλλάξει προς το καλύτερο και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην Ελλάδα θα πάρει αυτό που του αξίζει επιτέλους.

Τα πράγματα όμως για άλλη μια φορά πήραν άσχημη τροπή!
Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι ΚΑΙ η τωρινή διοίκηση κηρύσσεται έκπτωτη λόγο παρανομιών που έγιναν στις εκλογές τις 24ης Φεβρουαρίου.
Ποιοι είναι αυτοί που έκαναν την καταγγελία?
Η προηγούμενη διοίκηση η οποία μάλιστα προτείνει να δημιουργηθεί προσωρινή διοίκηση με ποιους άλλους να διοικούν? Φυσικά με τους εαυτούς τους….

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο η διοίκηση της ΟΜΑΕ να ξηλωθεί 2 φορές σε λιγότερο από ένα χρόνο… Φτάσαμε στο σημείο χιλιάδες θεατές και αγωνιζόμενοι να βλέπουμε 2 ΠΑΡΑΓΚΕΣ να τσακώνονται για το ποιος θα αναλάβει το μαγαζάκι. Μια ομοσπονδία που υποτίθεται λειτουργεί αφιλοκερδώς, έχει γίνει το βασικό εισόδημα δεκάδων καρεκλοκένταυρων
οι οποίοι ως άεργοι και τεμπέληδες χρόνια τώρα, παλεύουν για το ποιος θα καθίσει στην καρέκλα για να συνεχίζει να μας κοροϊδεύει και να βγάζει μαύρο χρήμα στις πλάτες μας!

ΞΕΦΤΙΛΑ…. Ξεφτίλα όχι για αυτούς, καθώς αυτοί ήταν, είναι και θα είναι άνθρωποι που λειτουργούν πατώντας πάνω στις πλάτες άλλων για να κάνουν το κομμάτι τους και δεν τους νοιάζει το ρεζιλίκι καθώς όπως ξέρουμε πλέον πως στην Ελλάδα ΟΛΑ ξεχνιούνται γρήγορα…
ΞΕΦΤΙΛΑ όχι για την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, γιατί και αυτοί μαζί τους είναι και αγκαλιά με τα πολιτικά τους συμφέροντα, όλοι μαζί μας δουλεύουν ψιλό γαζί και παίζουν τα παιχνίδια τους…

ΞΕΦΤΙΛΑ για εμάς τους αθλητές και τους θεατές που ανεχόμαστε όλο αυτό το μπάχαλο χρόνια τώρα. ΞΕΦΤΙΛΑ για εμάς που δεν έχουμε χώρους προπόνησης και πίστες και οι μισοί τρέχουνε στους δρόμους με κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών και των ίδιων και οι άλλοι μισοί σκύβουν το κεφάλι σε απατεώνες και δέχονται να πληρώνουν νταβαντζιλίκια, προκειμένου να κάνουν έναν αγώνα και να φανεί η επιχείρηση τους!

Η λύση? Μια και μοναδική.
Να επέμβει αθλητικός εισαγγελέας ΤΩΡΑ. Ο υπουργός αθλητισμού ας σταματήσει τις άσκοπες προσπάθειες να βρει μια απλή και εύκολη λύση.
Ο Μηχανοκίνητος Αθλητισμός στην Ελλάδα έχει ανάγκη από κάθαρση ΑΜΕΣΑ! Έχει ανάγκη από ένα ΝΕΟ νομοθετικό πλαίσιο που θα συμβαδίζει με την παγκόσμια ομοσπονδία αθλητισμού και θα διώξει τις παράγκες μια για πάντα!
Οι αθλητές οφείλουν να ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ επιτέλους και να μποϊκοτάρουν κάθε διοργάνωση και αγώνα, μέχρι να αλλάξει η κατάσταση.
Πρέπει άμεσα να δοθεί ένα τέλος στο απαρχαιωμένο σύστημα των Σωματείων. Πρέπει άμεσα οι αθλητές να μορφωθούν, να αποκτήσουν αθλητική συνείδηση και να απαιτήσουν ένα ΝΕΟ σύστημα αγώνων, όπως αυτό που λειτουργεί σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη!

Μέχρι τότε, δεν θα αλλάξει τίποτα… Οι αθλητές θα είναι πελάτες και η διοίκηση θα είναι μια ΠΑΡΑΓΚΑ. Πίστες δεν θα υπάρχουν και θα τρέχουμε στους δρόμους. Εξέλιξη δεν θα υπάρξει και ο μηχανοκίνητος θα πέφτει όλο και πιο χαμηλά. ΑΝ υπάρχει πιο χαμηλά….