Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΟΑΑ, Μάριος Ηλιόπουλος, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΟΜΑΕ), κατά το διήμερο 22-23 Φεβρουαρίου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, οδηγός αγώνων αναβάσεων αλλά και πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων είναι μια γνωστή προσωπικότητα που έχει αφήσει την δική του ιστορία στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πήρε την δύσκολη αυτή απόφαση μετά από παρότρυνση αρκετών ανθρώπων του χώρου, μέλη Σωματείων αλλά και αθλητών!

Ο Μάριος Ηλιόπουλος αρχικά αναφέρθηκε στον δεκάλογο που είχε παρουσιάσει στην ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2018 και εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τις εξελίξεις, αναφορικά με θεμελιώδη θέματα των αγώνων και τους χειρισμούς της έκπτωτης διοίκησης.

Όπως ο ίδιος τόνισε, οραματίζεται το μέλλον της ΟΜΑΕ με βάση το τρίπτυχο
ασφάλεια-ποιότητα-προβολή. Η μέγιστη ασφάλεια των αγωνιζομένων και θεατών είναι προτεραιότητα, όπως και η υψηλή ποιότητα των αγωνιστικών διοργανώσεων και των συμμετοχών. Όλα τα παραπάνω θα βοηθήσουν και στην προβολή του sport, πράγμα που θεωρεί βασικό πυλώνα της πολιτικής του.

Επιπλέον δεσμεύτηκε ότι από τις πρώτες του ενέργειες θα είναι η επαναφορά της ισχύς του ασφαλιστήριου συμβολαίου το οποίο αυτή την στιγμή δεν ισχύει, ώστε να επιστρέψει το άθλημα στην κανονικότητα. Στόχος του είναι επίσης η άμεση προσαρμογή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην νομοθεσία και η κλήση ορκωτών λογιστών, ώστε να αποσαφηνιστούν τα οικονομικά δεδομένα της Ομοσπονδία και μετά την εξυγίανση να προχωρήσουμε με σοβαρότητα, διαφάνεια και νομιμότητα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η σκέψη του είναι να τοποθετήσει σε θέσεις-κλειδιά, επαγγελματίες που ειδικεύονται στο Management.

Από την πλευρά μας ευχόμαστε στον Κ.Ηλιόπουλο καλή επιτυχία και θεωρούμε ότι με την εκλογή του ο μηχανοκίνητος αθλητισμός επιτέλους θα λάβει την σημασία που του αξίζει και θα δούμε σύντομα σοβαρές σοβαρές εξελίξεις και βήματα ανάπτυξης στο άθλημα που αγαπάμε!
Αναμφισβήτητα ο κ.Ηλιόπουλος είναι ένα πρόσωπο που έχει αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του για το motorsport και δείχνει να λαμβάνει την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους των αθλητών καθώς όπως πολλοί λένε, “είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και γνώστης του χώρου, που θέλει να δώσει στον χώρο και δεν έχει καμία ανάγκη να κάνει κινήσεις εις βάρος του χώρου για προσωπικό του όφελος, όπως η προηγούμενη διοίκηση”…