Προσκεκλημένος στην εκπομπή του Στράτου Φωτεινέλη “Πάνω από τα όρια”, βρέθηκε ο πρόεδρος της Ομαε, Δημήτρης Μιχελακάκης, πριν από λίγες ημέρες και το πρώτο μέρος αυτής της εκπομπής μεταδόθηκε εχθές, ημέρα Σαββάτο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το δεύτερο μέρος της εκπομπής θα βγει στον αέρα το επόμενο Σαββάτο 16/2 όπου ο πρόεδρος αποχωρεί από το στούντιο της εκπομπής, πράγμα που δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση καθώς ήδη από το πρώτο μέρος διακρίνουμε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει ουδεμία διάθεση για ήρεμη και εποικοδομητική συζήτηση αλλά αντίθετα βλέπουμε να επικρατεί εκνευρισμός, έπαρση και επιθετική στάση απέναντι στον δημοσιογράφο Στράτο Φωτεινέλη.

Ξεκινώντας την συνέντευξη το πρώτο θέμα για το οποίο ερωτήθηκε ο πρόεδρος ήταν για ποιο λόγο στις Γενικές Συνελεύσεις της Ομαε, παρευρίσκονται ελάχιστα Σωματεία σε σχέση με το σύνολο των Σωματείων που απαρτίζουν την Ομοσπονδία.
Η απάντηση του προέδρου ουσιαστικά ήταν ότι τα Σωματεία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύουν από όλη την Ελλάδα για να παρευρίσκονται στις ΓΣ.
Εμείς σε αυτό θα προσθέσουμε δύο ενστάσεις:
α) Εαν ένα Σωματείο δεν έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί τα δρώμενα και να συμμετέχει σε αυτά, τότε δεν τηρεί το καταστατικό του και ΔΕΝ έχει λόγο ύπαρξης.
β) Στις πρόσφατες παραιτήσεις μελών του ΔΣ της Ομαε που δημοσιεύσαμε και εμείς γίνεται ξεκάθαρος λόγος για ΜΗ ενημέρωση σχετικά με τις Γενικές Συνελεύσεις.

Η συνέχεια της συζήτησης αφορά την σχέση της Ομοσπονδίας με τους αθλητές!
Σε αυτό το θέμα ο πρόεδρος υποστήριξε ότι υπεύθυνοι για την σχέση των αθλητών με το άθλημα είναι τα Σωματεία και ότι η Ομαε κάνει παραπάνω από αυτά που οφείλει τα οποία είναι η ασφάλιση των αθλητών και μας ανέλυσε γιατί οι ασφαλιστικές εταιρίες που συνεργάζεται η Ομοσπονδία είναι αξιόπιστες και κάνουν σωστά την δουλειά τους.
Επίσης μετά από διατύπωση του Στράτου Φωτεινέλη ότι κάποιοι αθλητές είναι εναντίον της Ομαε,ο πρόεδρος απαντά ότι αυτοί είναι 10 αθλητές από τους 2000!
Εδώ λοιπόν βλέπουμε ότι με υπερηφάνεια και έπαρση η Ομαε μας λέει ότι κάνει το καθήκον της σαν Ομοσπονδία να ασφαλίζεις τους αθλητές και το εκφράζει με τρόπο σαν να μας λέει ότι μας κάνει χάρη…
Επίσης θα θέλαμε να τονίσουμε πως ο μόνος λόγος που οι αθλητές σαν σύνολο δεν είναι απέναντι στην Ομαε, είναι διότι εσκεμμένα κατά την δική μας άποψη έχετε επιλέξει σαν Ομοσπονδία σε συνεργασία με κάποια Σωματεία να ΜΗΝ ενημερώνεται τους αθλητές και να τους κρατάτε σε πλήρη άγνοια σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί! Είναι λοιπόν φυσικό και επόμενο να έχει δημιουργηθεί μια στρατιά αθλητών οι οποίοι δεν γνωρίζουν τα δικαιώματα τους, δεν γνωρίζουν τι είναι νόμιμο και τι όχι και ΔΕΝ μπορούν να αντιδράσουν. ΟΧΙ δεν θέλουν γιατί σας συμπαθούν. ΔΕΝ μπορούν.
Πότε ήταν άλλωστε η τελευταία φορά που καλέσατε τους αθλητές στην Ομαε για συνάντηση και ενημέρωση? Μήπως πριν από 6 ολόκληρα χρόνια?

Το δεύτερο θέμα συζήτησης αφορά την ΕΠΑ και τις τεχνικές επιτροπές.
Σε αυτή την περίπτωση ο πρόεδρος της Ομαε μας λέει ότι η ΕΠΑ ουσιαστικά έχει ρόλο κομπάρσου καθώς την ευθύνη την έχει η Ομαε για ότι συμβεί! Επίσης μας λέει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα η ΕΠΑ να λειτουργεί ΑΚΕΦΑΛΗ χωρίς πρόεδρο(μετά την παραίτηση της προέδρου κ.Πασσαλή).
Όσο αναφορά τις επιτροπές μας λέει ότι δεν γνωρίζει κάτι για παραιτήσεις και δεν ισχύει κάτι τέτοιο, όπως επίσης μας τονίζει ότι μέλη του ΔΣ της Ομαε είναι μέλη των επιτροπών καθαρά και μόνο διότι έχουν γνώσεις και δεν είναι καθόλου κακό να βρίσκονται εκεί διότι βοηθούν θετικά!
Σε αυτά θα απαντήσουμε ότι ασχέτως τι πιστεύει ο πρόεδρος,η ΕΠΑ είναι ένα όργανο και βάση καταστατικού έχει κάποιο ρόλο. ΔΕΝ μπορείτε λοιπόν να λειτουργείτε με βάση την δικιά σας κρίση και να υποστηρίζετε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να λειτουργεί η ΕΠΑ χωρίς πρόεδρο καθώς η θέση του προέδρου είναι βασική και είναι αυτός ο οποίος υπογράφει και προκυρήσσει τα πρωταθλήματα. ΔΕΝ μπορείτε λοιπόν να καταργείτε έτσι απλά το καταστατικό.
Στην συνέχεια ο πρόεδρος μας λέει ότι δεν υπάρχει παραίτηση της τεχνικής επιτροπής και ότι ο Κ.Παπακώστας δεν έχει παραιτηθεί, κουνώντας μάλιστα το δάχτυλο στον δημοσιογράφο, ρωτώντας από που τα έχει μάθει αυτά και λέγοντας ότι αυτά  αυτά λέγονται στα καφενεία!
Απαντάμε σε αυτό λέγοντας ότι η παραίτηση του κ,Παπακώστα έχει δημοσιευτεί από τον ίδιο και έχει αναδημοσιευτεί και από εμάς. Επίσης όπως μπορεί να δει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος στο site της Ομαε, ΔΕΝ υπάρχει τεχνική επιτροπή εδώ και κάποιους μήνες…
Επίσης θα θέλαμε να ρωτήσουμε… Μήπως η επιλογή να “γεμισουν” τις θέσεις των επιτροπών με μέλη του ΔΣ της Ομαε είναι στρατηγική διότι δεν θέλετε να αναλάβουν τρίτοι αυτές τις θέσεις αλλά θέλετε να έχετε οι ίδιοι την εξουσία σε κάθε τομέα? Δυστυχώς δεν μπορούμε να δεχτούμε κ.Πρόεδρε οτι ΜΟΝΟ εσείς είστε ικανοί να καλύψετε αυτές τις θέσεις και ότι δεν υπάρχουν στον χώρο άλλοι αξιόλογοι άνθρωποι γνώστες του αθλήματος!

Καταλήγοντας λοιπόν αυτό που παρακολουθήσαμε, κατά την δική μας άποψη,είναι μια συνέντευξη γεμάτη ανακρίβειες και υπεκφυγές από μέρους του προέδρου ο οποίος προσπαθεί να μας πείσει πως ότι κακό λέγεται για την ομαε είναι κουβέντες άσχετων που ψεύδονται στα καφενεία… Επίσης βλέπουμε ότι διακατέχεστε από μία έπαρση λέγοντας συνεχώς ότι ΜΟΝΟ εσείς είστε γνώστες του νόμου και ΜΟΝΟ εσείς έχετε την δυνατότητα και τις γνώσεις να βρίσκεστε σε ΟΛΕΣ τις διοικητικές θέσεις.
Δυστυχώς όμως δεν είμαστε καφενείο και ευτυχώς για εμάς ψεύδεστε δημόσια και αυτό αποδεικνύεται πολύ εύκολα από οποιονδήποτε γνωρίζει τον αθλητικό νόμο και έχει διαβάσει τα καταστατικά!

Αναμένουμε με αγωνία το δεύτερο μέρος της συνέντευξης το οποίο απ ότι μας προϊδεάζει το τέλος του πρώτου μέρους αφορά το Acropolis για το οποίο μάλλον θα μιλήσει μόνος του ο κ. Φωτεινέλης!

Πάνω από τα Όρια – S.05 Ep.17

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, Δημήτρης Μιχελακάκης ήταν πρόσφατα καλεσμένος του Στράτου Φωτεινέλη, για πρώτη φορά έπειτα απο τέσσερα χρόνια. Η συνέντευξη θα προβληθεί σε δύο μέρη και αυτή την εβδομάδα είναι διαθέσιμο το πρώτο από αυτά.

Gepostet von ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ am Sonntag, 10. Februar 2019