Τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, επισκέφθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, Επαμεινώνδας Φατούρος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου, Μάριος Ηλιόπουλος.

Στη συνάντηση με τους επικεφαλής των ΟΜΑΕ και ΣΟΑΑ συζητήθηκαν η οργάνωση και προετοιμασία των επόμενων βημάτων και η συνεργασία στο πλαίσιο της Οργανωτικής Επιτροπής για τη «Διεκδίκηση και Διοργάνωση Μεγάλων Αγώνων Αυτοκινήτου», η οποία ανακοινώθηκε ως πρωτοβουλία της Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την προηγούμενη εβδομάδα, για την επανεκκίνηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας.

Η Ελλάδα, όπως επισημαίνεται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αποτελεί έναν γνώριμο και φιλόξενο προορισμό για ομάδες – κατασκευαστές και οδηγούς, ενώ και η αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού την καθιστά έναν ελκυστικό προορισμό για μεγάλες διοργανώσεις Motorsport.
Πηγη: dytikesmaties.gr/

Και συμπληρώνουμε εμείς:

Με το καλό να έρθουν οι Μεγάλες Διεθνείς Διοργανώσεις!
Με τα ενδότερα όμως τι γίνεται?

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην Ελλάδα ακολουθεί ένα αθλητικό νόμο που δεν συμβαδίζει με το άθλημα και είμαστε η μοναδική χώρα σε όλο τον κόσμο με αυτό το σύστημα!
Πίστες δεν υπάρχουν και οι αρμόδιοι δεν κάνουν τίποτα για αυτό!
Δεν υπάρχει πλαίσιο που να κατευθύνει τους ερασιτέχνες προς τις υπάρχουσες έστω πίστες, με αποτέλεσμα οι θερμόαιμοι να βρίσκονται στο δρόμο καθημερινά!
Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός υποτίθεται ότι πρεσβεύει και προωθεί την οδική παιδεία και η χώρα μας όλοι ξέρουμε πως έχει μέγιστο πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα.
H ομοσπονδία(ομαε) δεν έχει σταθεί αντάξια των προσδοκιών και η πρόσφατη αναδιαμόρφωση δεν αρκεί…

Για όλα αυτά πότε θα μιλήσουν οι αρμόδιοι?
Διεκδικούμε διοργανώσεις όπως το Ράλλυ Ακρόπολης που δεν απαιτούν σταθερές εγκαταστάσεις αλλά έχουμε αφήσει τα θεμέλια του Ελληνικού motorsport να καταρρέουν?
Αυτό θέλουμε? Μόνο μεγάλες επαγγελματικές διοργανώσεις σε προσωρινές εγκαταστάσεις που θα προσεγγίσουν τουρισμό και αναγνωρισιμότητα?
Και οι Έλληνες? Οι νέοι? Οι επαγγελματίες που δεν έχουν εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και αναγκάζονται να πάνε στο εξωτερικό?

Για όλα αυτά πότε θα μιλήσετε?