Σχεδόν 10 μήνες έχουνε περάσει από την ημέρα που το Ελληνικό Dragster βυθίστηκε στο πένθος, στην είδηση ότι ο πολυαγαπημένος φίλος και αθλητής Γεράσιμος Φιλιππάτος έφυγε από κοντά μας, ως αποτέλεσμα του τραγικού δυστυχήματος που έγινε στην “πίστα” dragster του Αγρινίου στις 14 Μάϊου.

Ο πόνος, η θλίψη και η στεναχώρια στην οποία βυθίστηκαν θαυμαστές, συνεργάτες, φίλοι, αλλά πρώτα απ’΄ ολα οι συγγενείς του Μάκη, είναι ακόμα νωπά και η απώλεια ενός τέτοιου Ανθρώπου, θα αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία του Ελληνικού motorsport.

O Μάκης ήταν και θα παραμείνει στην μνήμη μας, ένας άνθρωπος που αγαπούσε τα αυτοκίνητα και τους αγώνες και κυνηγούσε πάντοτε το απόλυτο… Και τις περισσότερες φορές το πετύχαινε, πράγμα που έρχεται να επιβεβαιώσει η σημερινή είδηση!Από τις πρώτες ημέρες που ακολούθησαν μετά το τραγικό δυστύχημα, κυκλοφόρησαν φήμες ότι αμέσως πριν ο Μάκης επιβιβαστεί στο Nissan R35 για να κάνει αυτό που έμελλε να είναι το τελευταίο του πέρασμα, είχε μόλις κατέβει από το Mitsubishi EVO της 9sec Parts με το οποίο και κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ!

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι το παγκόσμιο ρεκόρ, το κατείχε ήδη το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με άλλον οδηγό, καθώς τον Οκτώβριο του 2020, βρέθηκε πρώτο στην κατάταξη με χρόνο 7,688sec και έξοδο 288km/h.

Φυσικά οι φήμες δεν επιβεβαιώθηκαν, αφού όπως είναι αναμενόμενο οι χρόνοι, τα ρεκόρ και οι επιτυχίες, έρχονται τελευταία και δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στην ανθρώπινη ζωή!

Ένα παγκόσμιο ρεκόρ όμως δεν μπορεί να μείνει “μυστικό”, αφού έχει ήδη καταγραφεί και συμπεριληφθεί επίσημα στις παγκόσμιες λίστες χρόνων Dragster. Έτσι οι συνεργάτες και φίλοι του Μάκη, ως όφειλαν, αφιέρωσαν το παγκόσμιο ρεκόρ στην μνήμη του, με μία δημοσίευση την οποία σας μεταφέρουμε αυτούσια:

The time has come to honour the memory of our beloved friend and fellow racer, Gerasimos Filippatos, world record setter for EVO’s and eternal champion in our hearts.Gerasimos drove our drag project to a new world record, with a blistering 7.65sec @ 289km/h ,at his first and only full pass with the car before his tragic fatal accident…Forever champion…thank you for everything!You will forever be #1…we miss you brother.

Έφτασε η ώρα να τιμήσουμε την μνήμη του αγαπημένου μας φίλου και συναθλητή, Γεράσιμου Φιλιππάτου, κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ EVO και πρωταθλητή στις καρδιές μας. Ο Γεράσιμος οδήγησε το drag project μας σε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, με απίστευτο χρόνο 7,65sec @ 289km/h, στο πρώτο και τελευταίο του πλήρες πέρασμα με το αυτοκίνητο, λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα. Για πάντα πρωταθλητής… Σε ευχαριστούμε για όλα! Θα είσαι πάντα ο #1… Μας λείπεις αδερφέ.

Επίσης αναρτήθηκε in car video του περάσματος με draggy που επιβεβαιώνει τον χρόνο, το οποίο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.